Douwe Egberts

Sortering:
Douwe Egberts - koffiebonen - Verfijnd
Douwe Egberts - koffiebonen - Intens
Douwe Egberts - Koffiebonen - Excellent Gold
Douwe Egberts - Koffiebonen - Decafé
Douwe Egberts - koffiebonen - Aroma Variaties Mocca
Douwe Egberts - koffiebonen - Aroma Rood Voordeelpak

En dan… is er koffie! Douwe Egberts koffie, lekkere koffie

De koffie van Douwe Egberts staat voor kwaliteit en is niet weg te denken uit de Nederlandse cultuur. Bij de koffie van Douwe Egberts weet je wat je krijgt en één van de sterke punten van Douwe Egberts is de consistentie in smaak. Altijd herkenbaar, altijd een lekkere koffie voor een vriendelijke prijs uit uw koffieapparaat. Daarom voelen mensen zich thuis waar Douwe Egberts wordt geschonken.

Hoe het begon

In 1753 openen Egbert Douwes en zijn vrouw Akke Thijsses hun kruidenierswinkel De Witte Os aan de Midstraat in Joure en leggen zo de basis voor het Douwe Egberts van nu. Egbert en Akke verkopen producten die ’tot de genoegens van het dagelijks leven behoren’. Koffie, thee en tabak zijn de belangrijkste producten.

Rond 1900 neemt Cornelis Johannes de Jong de leiding over in het bedrijf. Hij breidt De Witte Os uit met een nieuwe pakhuis en gaat voorverpakte koffie verkopen met daarop afgebeeld een koffieschenkster in Friese dracht. Zij wordt het icoon van Douwe Egberts. 

Douwe Egberts senseo® in 2001

Met de introductie van Douwe Egberts SENSEO® in 2001 brak een nieuw tijdperk aan voor koffiedrinkend Nederland. Ineens werd het mogelijk om slechts één kopje koffie per keer te zetten en kon iedereen z’n eigen favoriete koffiepadvariant kiezen!